حالا یک فلشمموری کوچک، کارتحافظه یا حتی یک سیدی ساده، وظیفهی صدها و گاه هزاران آلبوم را به بهترین نحو بردوش میکشند، بدون اینکه جایی در کمد اشغال کنند یا خاک بخورند. با این حال فناوری نمایش عکس بازهم در آينده از این فراتر خواهد رفت. شايد باورش كمي دشوار باشد، اما واقعيت دارد. نمونههايي از آنرا اينجا ميتوانيد ببینید.
ميز عكس سهبعدي
دور این میز بنشینید و عکسهایم را لمس کنید! بله این جملهای است که در آینده ممکن است قبل از به اشتراکگذاری یک عکس بر زبانها رانده شود. بهتازگی تیم تحقیقاتی دانشمندان دانشگاه بریستول انگليس که بر روی تعامل انسان و کامپیوتر کار میکنند، نمونهی اولیهي یک میز فیزیکی (Mistable) طراحی کردهاند که با استفاده از نمایشگر «مهمانند» (Fog Screen) عکس یا نقشهها را نمایش میدهد.
این همان فناوری هولوگرافی است. کاربران، بعد از اینکه عکس مثل یک مه در هوا بهتصویر كشيده شد، میتوانند بهطور فیزیکی آن را لمس یا دستکاری کنند. قبل از این هم شركت «اپل»، چیزی شبیه این اختراع را به ثبت رسانده بود.
تصوير روي پوست
«مایکروسافت» در حال کار بر روی این طرح است؛ طرح «فناوری پوستی» (Skinput) که میتواند تصاویر را روی پوست انسان منعکس کند و درست مانند پردهی سینما نمایش دهد. شاید در آیندهی نزدیک کمتر کسی را ببینیم که یک گوشی هوشمند در دست داشته باشد، چرا که این گوشی با بازکردن مچ دست، نمایشگرش را در کف دست به رخ کاربر خواهد کشید.
اگر در آیندهی نزدیک کسانی را ببینیم که در حال نگاهکردن به کف دستان همدیگر هستند، نبايد فكر كنيم که درحال کفبینی هستند، شاید آنها در حال دیدن عکسهای میهمانی دیشب باشند!
كاغذ نمايشگر
فناوری همیشه به سمت طراحی هرچه نازکتر نمایشگرها رفته است و امروز تقریباً یکی دیگر از تخیلاتی را که در داستانهاي «هری پاتر» خوانده بودیم، به واقعیت نزدیک کرده است. محققان دانشگاه کویین در کانادا به تازگی از اولین نمونهي کاغذ نمایشگر پردهبرداری کردند. این كاغذ نمایشگر تاشو میتواند آیندهی گوشیهای هوشمند و تلویزیونها را دگرگون کند.
فناوري ابري
«فناوري ابري»، فضایی مجازی در اختيار ميگذارد و مخصوص کاربرانی که میخواهند فضایی بیش از حافظهی دستگاههای هوشمندشان داشته باشند. «گوگلدرایو»، «دراپباکس»، «اسماگباگ» و... قبلاً به کاربرانی که خواستار خدمات ابری بودند، سرویسهایی از این دست ارائه دادهاند. با این حال فضای این سرویسها محدود است و گاهی برای داشتن فضای ابری بیشتر مجبوریم، هزینهی زيادی بپردازیم.
اما بهتازگی فعالان دنیای فناوری به کاربران قول دادهاند كه این محدودیتها را رفع کنند؛ يعني كاري كنند که کاربران در هرکجا که باشند میتوانند فقط با یک کلمهی عبور به تمام عکسهایشان دسترسی داشته باشند. در واقع این فناوری مانند ابر بالای سرکاربر است و بدون اینکه فضایی اشغال کند با او، همهجا میرود.
تلويزيون پوشيدني
این دیگر یک فناوری پوشیدنی واقعی است و واقعاً ميتوان لقب تلويزيون پوشيدني را براي آن به كار برد كه البته به شكل تيشرت است؛ تیشرتي که با اتصال به تلفنهوشمند کاربر میتواند تصاویر موردعلاقهی او را نشان بدهد.
این تیشرت را یک طراح آمریکایی بهنام «دیوید فوربز» طراحی کرده و در واقع یک صفحهي نمایشگر الایدی است که از طریق یک نرمافزار با گوشی هوشمند ارتباط برقرار میکند. این تیشرت همچنین میتواند با ضربههای کاربر نیز ارتباط برقرار کند و تصاویرگوناگوني را به نمایش بگذارد.
نظر شما